×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Långtidsarbetslösa får ingen hjälp att hitta jobb

2012-07-04, Tidningenvision.se

Hälften av alla långtidsarbetslösa får ingen hjälp att hitta jobb. Det visar Arbetsförmedlingens interna rapport.

Dagens Nyheter har tagit del av en intern rapport från Arbetsförmedlingen där det framgår att hälften av de långtidsarbetslösa inte får någon hjälp att hitta jobb. Bland de utrikesfödda lämnas 55 procent mer eller mindre vind för våg.

600 slumpvis utvalda långtidsarbetslösa har intervjuats i rapporten och hälften av dessa saknar i sina obligatoriska handlingsplaner helt registrerade aktiviteter. Vissa har inte har haft kontakt med sin handläggare på fyra månader.

Enligt handläggare, som också intervjuats, beror bristerna på att de inte har tid på grund av för många sökanden och för mycket administration.

- Det är sant att vi de senaste åren inte kunnat sätta av tillräckligt mycket tid eller kraft för att ge de arbetslösa det stöd som många behöver. Men för i år har regeringen kraftigt höjt vårt anslag, sedan i november har vi anställt nära 2 000 nya medarbetare. När de kommer in i arbetet räknar vi med att kunna förbättra vår service, säger Jan-Olof Dahlgren, biträdande generaldirektör på Arbetsförmedlingen, till DN. 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum