×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik mot kommuner efter översvämningar

2012-07-10, Tidningenvision.se

Efter de senaste dagarnas kraftiga översvämningar i Småland riktar nu försäkringsföretagen kritik mot kommunerna. De anser att stora delar av avloppsledningarna är underdimensionerade.

Branchorganisationen Svensk Försäkring vill att kommunerna ska anta klimatanpassningsplaner, och alltså kartlägga de områden som är sårbara för stora regnmängder, rapporterar SR Ekot.

Svensk Försäkring tycker också att kommunerna bör sätta in till exempel pumpsystem i de fastigheter som ofta drabbas av översvämningarna. Problemen kostar försäkringsbolagen 300 miljoner kronor varje år och de menar att de samhällsekonomiska kostnaderna för räddningsinsatser kostar kommunerna 100 miljoner.

SKL säger i en kommentar till Ekot att man är medveten om att många kommuners vattensystem inte håller måttet men menar att det kostar för mycket för enskilda kommuner att åtgärda.

-Det måste komma pengar från högre ort, jag vet att det finns utredningar som kommit fram till att det skulle göra stor effekt. Men det kommer inget, säger Gunilla Glasare, chef för avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad på Sveriges Kommuner och Landsting.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum