×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner saknar resursgrupp vid kris

2012-07-19, Tidningenvision.se

Av de 18 kommuner i landet med stor risk för översvämning saknar fem en egen frivillig resursgrupp.

Det är en regnig sommar i stora delar av landet, och flera orter har drabbats av översvämning. Men i fem av landets 18 kommuner som anses ha stor risk för översvämning saknas en frivillig resursgrupp. Det uppger Civilförsvarsförbundet, som sköter utbildningar för resursgrupper med hjälp av statliga pengar.

– En frivillig resursgrupp är ett utmärkt komplement för en kommun i ett krisläge. Snabbt kan utbildade frivilliga kallas in och stödja kommunens insatser, säger Civilförsvarsförbundets generalsekreterare Anders M Johansson, i ett pressmeddelande.

Kommunerna väljer själva vilken inriktning deras lokala frivilliga resursgrupp ska ha. Den kan till exempel bygga skyddsvallar vid översvämningar, utgöra transportstöd åt hemtjänstpersonal i samband med snökaos, ge stöd åt räddningstjänsten i samband med skogsbränder eller transportera friskt vatten när det kommunala förorenas.

De fem orter med ökad översvämningsrisk som inte har en egen frivillig resursgrupp är Lindesberg, Malung, Stockholm, Uppsala och Värnamo.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum