×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Blekingar bäst på att varva ned

2012-07-10, Tidningenvision.se

Nästan sex av tio kan inte släppa tankarna på jobbet när de har semester. Blekingeborna är bäst på att koppla av, stockholmarna sämst.

I genomsnitt tänker cirka var sjätte anställd, 16 procent, på jobbet varje dag under semester, 40 procent gör det ibland, medan 44 procent kan konsten att helt koppla bort arbetet. Det visar en enkät hälsoföretaget Previa gjort till 53 000 anställda över hela landet.

Sett till kön och ålder är det kvinnor i åldern 36-50 som oftast tänker på sina jobb, medan yngre män har lättast att prioritera ledigheten.

Enkäten visar också på skillnader mellan länen. I Stockholm tänker 18 procent på jobbet varje dag, i Blekinge 9 procent.

En undersökning som Tidningen Vision gjorde inför sommaren visar att var tredje Visionsmedlem är tillgänglig för jobbet även under semestern. Bland chefer är andelen ännu högre. Vanligast är att hålla kontakt via telefon eller e-post, och anledningen är främst att den verksamhet man jobbar i kräver det.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum