×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åtta av tio har inkomstskydd från facket

2012-07-25, Tidningenvision.se

Andelen fackanslutna som får ett kompletterande inkomstskydd om de blir arbetslösa ökar. Nu har över 80 procent en inkomstförsäkring genom sitt fack.

Den som blir arbetslös kan maximalt få ut omkring 15 000 kronor i månaden från a-kassan, oberoende av hur hög lön man har. Det beror på att inkomsttaket i a-kassan, som inte har höjts på 10 år, ligger på 18 700 kronor i månaden.

Allt fler fackförbund har under de senaste åren infört så kallade inkomstförsäkringar som fyller på utöver a-kassan så att medlemmarna får 80 procent av lönen oavsett tidigare inkomst. Avgiften ingår oftast i den vanliga medlemsavgiften.

Riksdagens utredningstjänst har granskat hur många som har inkomstförsäkring. Enligt studien är det i dag över 80 procent av fackens medlemmar, skriver Dagens Nyheter.

Ökningen är störst inom TCO-förbunden. Där har andelen medlemmar med utökat skydd ökat från 70 till 97 procent mellan 2008 och 2012.

93 procent av Sacos medlemmar har inkomstskydd i dag jämfört med 67 procent 2008.

Inom LO-förbunden är ökningen inte lika markant, från 67 till 68 procent.

Visions försäkring kostar 18 kronor i månaden för dem som tjänst över 18 700 kronor i månaden och ger 80 procent av lönen för inkomster upp till 100 000 kronor i månaden. Ersättningen gäller i 200 dagar men kan förlängas till 300.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum