×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

JO-kritik mot partisk kommun

2012-01-30, Tidningenvision.se

På kommunens hemsida uppmanades till en manifestation mot ett högerextremt parti som valts in i kommunfullmäktige. Nu får Grästorps kommun kritik av JO, Justitieombudsmannen.

Efter valet 2010 fick Svenskarnas parti ett mandat i kommunfullmäktige. Partiet anses av många vara odemokratiskt och nynazistiskt. Veckan efter valet publicerades på kommunens hemsida, efter beslut av kommunchefen, en text som uppmanade till manifestation mot det nya partiets intrång på den demokratiska arenan. Texten var undertecknad av företrädare för de fyra största partierna i Grästorp.

Publiceringen anmäldes av en företrädare för Svenskarnas parti som ansåg att det stred mot krav på opartiskhet. Grästorps kommun har försvarat publiceringen med att hävda att Svenskarnas parti står för åsikter som innebär ett angrepp på demokratin och då kan inte en kommun förhålla sig neutral.

JO ger dock anmälaren rätt. Visserligen kan en kommunal hemsida innehålla politiska uppmaningar och debattinlägg, men inte när kommunen som sådan står som avsändare, menar JO som kritiserar kommunchefen och kommunstyrelsen i Grästorp.

Den fullmäktigeplats Svenskarnas parti fick i Grästorp står i dag tom efter att partiets representant avsagt sig sitt uppdrag.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum