×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt för unga få jobb i många kommuner

2012-02-24, Tidningenvision.se

Arbetslösheten bland ungdomar är hög i Sverige. Svårast att få jobb är det i de gamla bruksorterna, där ungefär var tredje ung är arbetslös.

Det är samma kommuner som år efter år har störst problem med ungdomsarbetslösheten, och det är de gamla bruksorterna som är värst drabbade. I Hagfors, Ronneby, Bromölla och Olofström kommuner ligger arbetslösheten bland ungdomar runt 34 procent. Det skriver Dagens Nyheter som har låtit Arbetsförmedlingen ta fram siffror för Sveriges alla kommuner.

Även mer tätbefolkade industriorter har hög ungdomsarbetslöshet.

Clas Olsson, analyschef på Arbetsförmedlingen, säger till DN att det i gamla bruksorter och industristäder lever kvar en kultur som gör att framför allt de yngre männen fortfarande förväntar sig att få jobb i den dominerande industrin, och att många dessutom har en svag studietradition, vilket gör dem mindre benägna att flytta.

Lägst ungdomsarbetslöshet i landet har Danderyds kommun och Lidingö stad med 4,3 procent.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum