×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Spårvägschefer åtalas i stor bedrägerihärva

2012-02-23, Tidningenvision.se

Två före detta chefer på Göteborgs Spårvägar har åtalas för inblandning i en stor bedrägerihärva. Enligt åklagaren kan bolaget ha blivit lurat på nio miljoner kronor.

Totalt har tio personer åtalats i bedrägerihärvan. Sex personer anklagas för ekonomiska brott med kopplingar till ett bemanningsföretag. Där ska bolaget enligt åklagaren betalat ut 7,5 miljoner kronor utan att få något för pengarna, skriver Göteborgs-Posten.

I den andra delen, där en av de före detta cheferna står åtalad, ska bolaget ha blivit lurat på 1,7 miljoner kronor. Den andra chefen misstänks vara inblandad i båda delarna.

Bedrägerihärvan inom Göteborgs spårvägen ingår inte i den stora granskningen av mutor inom Göteborgs stad.

– Det här kom upp inom en större härva runt bemanningsföretaget. Man hade byggt upp en organisation som åsidosatt all normal kontroll, säger spårvägens vd Lars-Börje Björfjäll, till tidningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum