×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL kräver mer stöd

2012-02-23, Tidningenvision.se

Den ökande anhöriginvandringen betyder större kostnader för Sveriges kommuner. Därför behövs extra stöd från staten de kommande åren, säger SKL:s vd Håkan Sörman.

5 000-7 000 anhöriga till flyktingar per år förväntas komma till Sveriges de närmsta åren. Det pekar en ny prognos från Migrationsverket på. Ökningen  beror på en dom i Migrationsöverdomstolen som kommer att göra det lättare för splittrade biologiska familjer att återförenas. Det kommer att innebära en tillfällig kostnadsökning för Sveriges kommuner.

– Många individers längtan och lidande kan nu vändas till gemenskap och trygghet. Eftersom så många vuxna och barn förväntas komma under så kort tid, behöver staten snabbt ge kommunerna det stöd som krävs, så att individerna får en bra start i Sverige, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting, i ett pressmeddelande.

Kostnaderna för kommunerna avser förskola, skola, bostäder och socialt stöd för att etablera de nyanlända i samhället. Framför allt är det många somaliska familjer som förväntas återförenas i Sverige under de kommande åren.  

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum