×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sigtuna vann principiell upphandlingsdom

2012-02-29, Tidningenvision.se

Sigtuna hade rätt att ställa hårdare djurskyddskrav än EU-lagstiftningen. En ny dom i kammarätten kan få konsekvenser för hela Kommunsverige.

I sin upphandling av livsmedel krävde Sigtuna kommun att antibiotika endast får användas om djuren är sjuka, att det maximalt får vara åtta timmars resa till slakteriet och att bedövning ska användas vid slakten. Det är krav som är mer långtgående än EU-lagstiftningens djurskyddskrav.

Livsmedelsföretaget Servera överklagade beslutet och fick rätt i den första rättsliga instansen. Sigtuna överklagade domen till kammarrätten som nu går på kommunens linje. Rätten menar att man kan ställa hårdare krav än EU-lagstiftningen så länge ingen leverantör diskrimineras eller kraven är oproportionerliga.

Sigtunas kommunalråd Anders Johansson (S) gläder sig åt domen på sin blogg.
”Kammarrättens beslut är mycket glädjande och viktigt för hela Kommunsverige”, skriver han.

Tidigare har ett liknande ärende i Rättviks kommun gått i motsatt riktning. Rättviks krav på bättre djurskydd i upphandlingarna underkändes den gången av kammarrätten.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum