×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Patienter nöjda med primärvården

2012-02-29, Tidningenvision.se

Bemötandet är den punkt som patienter är mest nöjda med i primärvården, det visar Sveriges Kommuner och Landstings nationella patientenkät. Förtroendet för läkare är också det högt.

Fakta

(på en skala mellan 0 och 100, upplevd kvalitet)
Bemötande, 90
Delaktighet, 78
Information, 78
Tillgänglighet, 80
Förtroende för läkare, 85
Upplevd nytta, 82
Rekommendera, 83
Helhetsintryck, 71

För tredje gången har Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gjort en nationell patientenkät. Liksom de tidigare två gångerna visar resultatet att de flesta är nöjda med sin vård.

Flera landsting, bland annat Uppsala och Kronoberg, har förbättrat sina resultat jämfört med tidigare år. Genomsnittet för hela landet ligger dock kvar på samma nivå som tidigare.

Undersökningen har genomförts 2009, 2010 och 2011. Svarsfrekvensen på årets undersökning var 54 procent och totalt svarade 130 000 patienter på enkäten.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum