×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Oavlönat arbete måste öka i kyrkan"

2012-02-29, Tidningenvision.se

Det oavlönade arbetet inom kyrkan kommer att bli viktigare. Det är var sju biskopskandidater ense om vid en utfrågning i går.

I höst ska Skara stift få en ny biskop. I går hölls en utfrågning av de sju kandidaterna. I stort sett alla var ense om att det oavlönade arbetet inom Svenska kyrkan måste öka, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg. En av kandidaterna, Åke Bonnier, tog upp den Anglikanska kyrkan som ett föredöme.

–Kyrkan kan inte fortsätta att bara anställa bort olika saker, sa han enligt Radio Skaraborg och syftade på att det är viktigt att uppgifter inom kyrkan görs frivilligt och av övertygelse, inte för att det ger en lön.
Åke Bonnier fortsatte:
– ­Vi har mycket att lära av exempelvis den Anglikanska kyrkan. Där är varje medarbetare oerhört viktig, oavsett om man är anställd eller inte, sa han

Biskopskandidaten Jacqueline Björnram tog också upp att ideellt arbete gör att människor binds samman och växer av sitt ansvar.

Svenska kyrkan har under ett flertal år haft minskande medlemssiffror och därmed mindre pengar att röra sig med.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum