×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny app visar stadens luftkvalitet

2012-02-20, Tidningenvision.se

Miljöförvaltningen i Göteborg har lanserat en app för smarta mobiltelefoner som talar om hur stora luftföroreningarna är på flera mätstationer i staden.

Miljöförvaltningen i Göteborg har mätt stadens luftföroreningar i många år, både via telefontjänsten Herr Luft och senare även på webbplatsen. 

Det senaste är en app för Iphone och Ipad där användarna snabbt ska kunna får en överblick över aktuella luftvärden i staden. Tanken är att appen ska uppmuntra Göteborgarna till smartare miljöval.

– Kanske ser man redan på morgonen att luften är ovanligt dålig, och väljer då att ta bussen istället för bilen, säger miljöutredaren Erik Bäck på Miljöförvaltningen.

För att ytterligare stimulera till miljövänligare färdsätt länkar appen vidare till Västtrafiks reseplanerare och Cykelreseplaneraren.

Än så länge finns ingen app till androidtelefoner. Men om den första versionen blir väl mottagen finns planer på att utveckla den till andra system.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum