×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nej till granskning av kommunbolags löner

2012-02-28, Tidningenvision.se

Vision i Stockholms stad vill att det görs en lönekartläggning där även stadens bolag ingår. Men staden säger nej. Krångligt och dyrt, lyder motiveringen.


Bakgrunden är en motion från vänsterpartisten Ann-Margrethe Livh som vill se en lönekartläggning där inte bara stadens förvaltningar ingår, utan även de kommunala bolagen. I dag görs inga sådana kartläggningar.

Motionen har också gått på remiss till fackförbunden i staden. Vision, som är det enda som har svarat, instämmer i att det behövs en kartläggning som även innefattar bolagen. Kärnfrågan är om bolagen, med en högre andel män än stadens övriga förvaltningar, har högre löner än resten av staden.
–Stockholm stad anstränger sig inte tillräckligt för att ta ansvar i de här frågorna, säger Marjo Nieminen, Visions avdelningsordförande i Stockholms stad.

Intresset från den styrande borgerliga alliansen i Stockholm är dock svagt. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) skriver att staden uppfyller de lagkrav som ställs när det gäller lönekartläggningar. Även tjänsteutlåtandet från stadsledningskontoret är negativt.

Tjänstemännen menar bland annat att det finns praktiska problem, som att bolagen har olika lönesystem. Insamlandet skulle därför kräva omfattande administration och inte vara ”ekonomiskt försvarbart”, menar stadsledningskontoret.

Motionen ska behandlas på ett kommunstyrelsemöte den 7 mars.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum