×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ministern: anställ fler bygglovshandläggare

2012-02-23, Tidningenvision.se

Anställ fler tjänstemän på plan- och byggavdelningarna. Den uppmaningen skickar bostadsministern Stefan Attefall (KD) till landets kommuner.

I flera av landets städer har bostadsbristen blivit närmast kronisk. Regeringen och Stefan Attefall är medveten om problemet och pekar också ut förslag på åtgärder. En sådan är att kommuner och kommunala bostadsbolag ska bryta upp stora byggprojekt i mindre delar så att även mindre byggbolag har en möjlighet att vara med och konkurrera i upphandlingarna.
–Om kommunerna styckade upp ny tomtmark i mindre delar skulle även företag av mindre storlek kunna lägga anbud, säger Stefan Attefall till Dagens Nyheter.

Stefan Attefall uppmanar också växande kommuner att anställa fler tjänstemän på planavdelningarna för att skynda på processen från idé till byggstart. I dag tar det alldeles för lång tid, menar minstern.
Ytterligare ett förslag är att kommunen ska kunna ta ut avgifter om byggbolag inte börjar bygga på tilldelad mark.
–Byggbolagen sitter och tjuvhåller på stora markreserver i väntan på bättre marknadsförhållanden, säger Stefan Attefall.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum