×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många vill bli tandsköterska i Skåne

2012-02-20, Tidningenvision.se

378 personer sökte de 22 utbildningsplatserna till tandsköterska i Helsingborg. Utbildningen var en av de allra hetaste på Yrkeshögskolan under förra året.

Nyligen visade en stor undersökning om framtidens personalförsörjning att det kommer att bli brist på tandsköterskor i Region Skåne. Prognosen är att regionen kommer att behöva omkring 1 500 tandsköterskor 2020 men att det bara kommer att finnas omkring 1 000.

Och intresset att utbilda sig till tandsköterska är stort i Skåne. Tandsköterskeutbildningen i Helsingborg, som anordnas av kommunen, var den tredje populäraste på Yrkeshögskolan i hela landet förra året. 378 personer sökte de 22 platserna. Bara utbildningarna till byggnadsingenjör och apotekstekniker i Solna hade fler sökande per plats.

–Jag får nog 10-15 mejl och lika många telefonsamtal varje dag om utbildningen vi startar i höst. Det är jättemånga som är intresserade, säger Margareta Andersson, tandvårdslärare och utbildningsledare på Yrkeshögskolan i Helsingborg.

Tandsköterskeutbildningen i Helsingborg har varit populär i flera år men så många sökande som man hade förra året har man aldrig haft förut enligt Margareta Andersson.

Och tillgången på jobb för nyutbildade tandsköterskor verkar vara bra i Skåne.

–Det var 22 som tog examen i september. 18 hade jobb innan de slutade skolan och nu har en till fått en anställning. Det är både fasta jobb och vikariat, säger Margareta Andersson.

I januari startade tre tandsköterskeutbildningar inom Yrkeshögskolan på andra håll i landet, i Järfälla, Tranås och Malmö. Till hösten drar ytterligare fyra igång förutom Helsingborg, i Mariestad, Borås, Lindesberg och Umeå.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum