×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik mot kontroll av anställda i Värmdö

2012-02-22, Tidningenvision.se

Anställda i Värmdö kommun måste redovisa för arbetsgivaren om de har uppdrag i föreningar. Åsiktsregistrering, anser oppositionen.

Det var efter en revision om anställdas bisysslor som kommunen införde noggrannare regler, skriver Nacka Värmdö Posten. I samband med medarbetarsamtalen ska varje anställd förutom eventuella kopplingar till företag också deklarera sina förtroendeuppdrag i föreningar och få dem godkända av sin chef. Enligt personalchefen är det till exempel inte tillåtet att vara ordförande i en förening som får bidrag av kommunen.

Men oppositionen ifrågasätter kartläggningen. 

– När man väljer att engagera sig i föreningslivet är det knappast en bisyssla till arbetet, utan snarare ett uttryck för ett samhällsengagemang, säger oppositionsrådet Lars Bryntesson (S) till Nacka Värmdö Posten.

Kritikerna framhåller att en kartläggningen som kan avslöja till exempel politisk och religiös tillhörighet är åsiktsregistrering, vilket är förbjudet i grundlagen.

Kommunstyrelsens ordförande, Lars-Erik Alversjö (M) tycker dock inte att man gått över gränsen.
– Även föreningslivet kan komma i konflikt med vår verksamhet. Och det är bara en redovisning, inte en åsiktsregistrering, säger han till tidningen.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum