×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facket vill förhandla fram billigare bolån

2012-02-28, Tidningenvision.se

Bankerna har för höga marginaler på sina bolån. Det menar TCO som nu vill förhandla fram förmånligare lån för TCO-förbundens 1,2 miljoner medlemmar.

Skillnaden mellan bankernas tremånadersränta och Riksbankens styrränta har ökat tydligt sedan 2007. Trots att Riksbanken nu sänkt sin styrränta två gånger följer bankerna inte efter i samma takt.  Den ökade skillnaden får bolånekunderna bära.

Bankernas vinstmarginaler är provocerande, menar Eva Nordmark, TCO:s ordförande, i en debattartikel i Dagens Nyheter. Hon har också skrivit brev till de åtta största aktörerna på bolånemarknaden för att ta initiativ till förhandlingar om mer förmånliga lån för medlemmar i de 15 TCO-förbunden.
 ”Är det något facket är bra på så är det förhandlingar, och tillsammans är vi många”, skriver Eva Nordmark och hänvisar till att facken tidigare förhandlat fram många förmånliga lån och försäkringar för sina medlemmar.

Eva Nordmark hoppas att tillräckligt många medlemmar i TCO-förbunden kan tänka sig att byta bank för att på så sätt kunna sätta ordentligt press på bankerna att sänka räntorna på bolånen.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum