×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En av 15 valde kortare arbetstid

2012-02-26, Tidningenvision.se

<P>40 av SKTFarna i Sundsvall som hade chansen att välja kortare arbetstid i stället för höjd lön nappade på erbjudandet. De får fem timmar kortare arbetsvecka mot att de avstår löneökning i tre år framåt.</P>

Totalt har SKTF 600 medlemmar i Sundsvalls kommun. Det innebär att var 15:e nappade på erbjudandet om kortare arbetstid. SKTFs avdelningsordförande Kenthy Rundblad är förvånad över att det inte blev fler.


– Jag trodde nog att fler skulle välja kortare arbetstid. Men det gick ganska fort när man skulle bestämma sig. Sen är vi ju inte någon höglönegrupp precis, säger hon.


Rosmarie Lundgren är assistent på socialförvaltningens ekonomienhet. Hon är en av dem som inte valde kortare arbetstid.


– Först och främst måste man ha en lön som man kan försörja sig på, säger hon.


Rosmarie Lundgren är 61 år och skulle gärna gå ner i arbetstid, men tycker inte att hon har råd. Hon tycker det vore bättre om de äldre i kommunen fick kortare arbetstid med bibehållen lön.


–Man vill ju inte vara helt utsliten när man går i pension, tycker hon.


En som valt kortare arbetstid är planingenjören Birgitta Eriksson-Sälg som sktftidningen.nu intervjuade i höstas. Hon valde att ta ut sin kortare arbetstid i form av längre semester. Det ger henne sammanlagt 12 veckors ledighet varje år.


Kenthy Rundblad har gjort en genomgång av dem som valt kortare arbetstid. Den visar att de 40 som valt kortare arbetstid kommer ur alla lönegrupper. Den enda gemensamma nämnaren hos dem är att de allra flesta är medelålders eller äldre.


Trots att bara var 15:e nappade den här gången är Kenthy Rundblad övertygad om att alternativet med kortare arbetstid kommer att finnas med även i nästa års löneförhandlingar.


– Absolut, först och främst för att folk ska ha en valfrihet. I förlängningen kan det även leda till nyanställningar i kommunen, säger hon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum