×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

DI kritiserar journalsystem

2012-02-28, Tidningenvision.se

Journalsystemet Take Care som används vid Karolinska sjukhuset i Solna visar för mycket information om patienten. Nu riktar Datainspektionen kritik mot systemet.

Datainspektionen, DI, har granskat hur Karolinska sjukhuset använder journalsystemet Take Care för så kallad sammanhållen journalföring. Det innebär att sjukhuset kan utbyta journaluppgifter med andra vårdgivare.

DI har hittat flera brister som strider mot reglerna i patientdatalagen. En är att användaren redan i utgångsläget får se för mycket information om patienten. I stället för att bara indikera att det finns journaluppgifter om patienten hos andra vårdgivare så listas direkt vilka vårdgivare som har uppgifter om patienten. Dessutom visas uppgifterna innan man fått patientens medgivande.

Datainspektionen är även kritisk till hur det går till när patienten får möjlighet att godkänna att journaluppgifterna lämnas ut. Om patienten gör det blir alla uppgifter hos alla vårdgivare tillgängliga, oavsett om de behövs för den vård som ska ges.

– Sammantaget gör bristerna i systemet att vårdpersonalen i praktiken inte kan följa reglerna i patientdatalagen, säger Datainspektionens generaldirektör Göran Gräslund, i ett pressmeddelande.

Datainspektionen förelägger Karolinska att senast sista april återkomma med en skriftlig plan för hur bristerna ska åtgärdas.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum