×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag varslar nästan alla anställda

2012-02-21, Tidningenvision.se

Kommunala Laxåhem och Laxå kommunfastigheter varslar all personal utom administrationen om uppsägning. Bolagen försöker lägga ut driften på entreprenad för att rädda ekonomin.

–Det är ju ingen rolig dag i dag. Vi visste att man jobbade med budgeten men inte att de skulle lägga ett varsel. Det beslutade styrelsen i går kväll, säger Kerstin Hjalmarsson, personalansvarig och ombud för Vision på Laxåhem.

Totalt arbetar 22 personer på de båda bolagen. Varslen gäller 15 fastighetsskötare och personal inom gatu- och parkskötsel. Tanken är att bolagen ska försöka lägga ut driften på entreprenad på privata företag.

–Vi kommer att ta in anbud från entreprenörer och utvärdera dem för att se om det ger några besparingar eller inte. Sedan får vi se om det blir några uppsägningar, säger Kerstin Hjalmarsson.

Än så länge berörs inte den administrativa personalen där flera är medlemmar i Vision. Men även de tjänsterna inklusive vd-tjänsten ska utredas. Styrelsens ordförande Rolf Löfvenhaft (S) säger till Sveriges Radio Örebro att det även kan bli tal om neddragningar på administrativ personal.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum