×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bemanningskrav i äldrevården utreds

2012-02-23, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen ska se över om det behövs bemanningsregler på landets äldreboenden.

Socialstyrelsen utreder redan om bemanningskrav ska finnas inom demensvården. Nu ska myndigheten utreda om liknande rekommendationer ska tas för övriga äldreboenden. De borgerliga partierna har tidigare motsatt sig förslaget, men nu står alla riksdagspartier bakom förslaget.

Bemanningsfrågan väcktes av Socialstyrelsen redan under 2010. Vid en tillsyn av 100 särskilda boenden för dementa visade det sig att större delen var obemannade delar av natten.

– Vi såg till exempel att 6 av 10 boenden var helt obemannade någon gång under natten, säger Anders Printz, avdelningschef på Socialstyrelsen.

Varannan dag slår någon person i landet larm till Socialstyrelsen om missförhållanden inom äldreomsorgen, visar siffror som Dagens Nyheter tagit fram. Hälften av alla tillsynsärenden till Socialstyrelsen handlar om bristande bemanning.

Socialutskottet föreslår att regeringen återkommer till riksdagen med förslag från Socialstyrelsen senast i november 2012. Beslut i frågan tas av riksdagen den 1 mars.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum