×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler kommuner satsar på volontärer

2012-02-22, Tidningenvision.se

Det blir allt vanligare med volontärförmedlingar inom äldrevården. Sedan 2004 har det skett en femdubbling och i de flesta fall startas de av kommuner.

2004 fanns det 120 volontärförmedlingar i Sverige. Under förra året var siffran uppe i 558. I de flesta fallen är det kommuner som ligger bakom, rapporterar SVT:s Rapport.

Till volontärföreningarna kan personer som vill göra en insats för äldre anmäla sig och hjälpa till genom att gå på promenader eller bara sitta och umgås.

Men frivilligarbetet har lett till hård debatt på flera håll. I Lund riktar oppositionen kritik mot den borgerliga kommunledningen för att först göra besparingar inom äldrevården och sedan uppmuntrar till frivilligarbete.

-Vi vill inte riskera att de som har ett djupt engagemang och vill hjälpa utnyttjas i syfte att försämra äldreomsorgen och skära ned på personalen, säger Henrik Månsson (S), till Rapport.

Men de styrande ser volontärinsatserna som ett sätt att ge de äldre en guldkant på tillvaron.

-Volontärerna utför ett arbete som inte skulle bli utfört alls annars. Dessutom har vi ingen möjlighet att höja skatten så mycket att vi kan möta den snabba ökningen av antalet äldre, säger kommunalrådet Tove Klette (FP), till Rapport.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum