×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt färre arbetslösa får a-kassa

2012-02-22, Tidningenvision.se

Två av tre arbetslösa får ingen a-kassa, skriver Dagens Nyheter som tagit del av Arbetsförmedlingens nya siffror. De är i stället tvungna att leva på socialbidrag eller familjen.

Siffrorna är en fördubbling jämfört med våren 2006 då 70 procent av alla arbetslösa fick ersättning från arbetslöshetsförsäkringen. I november förra året hade den siffran sjunkit till endast 36 procent.

Under Arbetsförmedlingens mätmånad november var nästan 202 000 personer öppet arbetslösa. Nästan hälften, 120 000, av dessa har ingen ersättning överhuvudtaget. Hur de klarar sig utan ersättning är inte helt klarlagt men enligt en undersökning från Socialstyrelsen förra året var arbetslöshet den vanligaste orsaken för dem som får socialbidrag.

– När det är få som får ersättning börjar folk tveka på arbetslöshetsförsäkringens funktion. Och det är väldigt allvarligt, säger Arbetslöshetskassornas samorganisations (SO) kanslichef Melker Ödebrink till Dagens Nyheter.  

Våren 2007 höjdes avgifterna för att vara med i a-kassan. En halv miljon människor lämnade de följande två åren a-kassan. Skärpningen av arbetsvillkoret är en anledning till att många inte längre får ut någon ersättning.   

Arbetsförmedlingen redovisar sina siffror imorgon i sin årsredovisning.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum