×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

A-kassan allt snabbare

2012-02-23, Tidningenvision.se

Folk som söker a-kassa får vänta allt kortare på att få ersättning. Det är en generell trend visar siffror från IAF:s årsredovisning.

Det är den så kallade genomströmningstiden som har kortats, alltså antalet veckor som gått från att en person har redovisat arbetslöshet på sitt kassakort till den vecka personen får sin första utbetalning av ersättning.

För de inkomstrelaterade ersättningsärendena har den totala genomströmningstiden varierat mellan 6 och 7 veckor, lite snabbare än 2009 och 2010 då det varierat mellan 6 och 8 veckor.   

Medlemmar i Visions a-kassa som sökt inkomstrelaterad ersättning har i snitt fått vänta 6 veckor 2011, samma siffra som de två föregående åren. Detta är att jämföra med Farmacitjänstemännens a-kassa som ligger på låga 4 veckor och de Fastighetsanställdas a-kassa som ligger på höga 9 veckor.

Inkomstrelaterad ersättning gäller de som varit medlem i en a-kassa minst tolv månader och uppfyllt vissa arbetsvillkor.  

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum