×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver skadestånd av Älvsbyn

2012-12-21, Tidningenvision.se

Älvsbyns kommun beslutade om en ny arbetsmarknadsenhet utan att vare sig MBL-förhandla eller diskutera med facken om hur rekryteringen av personal skulle gå till. Nu kräver Vision skadestånd.

I två års tid har kommunen drivit ett projekt för att stödja arbetslösa. Nu ska verksamheten permanentas, två tjänster tillsättas och en ny avdelning under arbetsmarknad och integration bildas. Men organisationsförändringen har gjorts utan diskussion med facken.

– Det är våra medlemmar som jobbat där på visstidsanställningar. Arbetsgivaren har varken informerat om att verksamheten ska permanentas eller hur rekryteringen av personal skulle gå till, säger Visions avdelningsordförande Ulrika Hamsch.

Vision kommer nu att begära skadestånd för brott mot medbestämmandelagen men också för att arbetsgivaren inte följt en lokal överenskommelse om samverkan vid nyanställningar.

– Rekryteringar ska starta med ett samråd med facken. Men vi har inte varit delaktiga i någonting, säger Ulrika Hamsch som konstaterar att man i annonseringen efter personal nu ställer krav på akademisk utbildning.

– Kompetens är ju bra. Men jobbet på enheten har inte förändrats, och det blir väldigt oroligt för våra medlemmar som jobbar där nu. Ingen av dem är socionom eller beteendevetare.

Överenskommelsen att facken ska ha inflytande vid rekrytering ingicks med en personalchef som nu har slutat. Ulrika Hamsch betonar att det inte kan vara ett skäl att ändra spelreglerna.

– Vi kan inte ha personifierade överenskommelser. De ska gälla oavsett vem som är chef. Därför drar vi det här till sin spets och markerar att det inte är okej, säger Ulrika Hamsch som ännu inte beslutat hur mycket skadestånd Vision ska begära.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum