×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unga vill jobba i kommun och landsting

2012-12-05, Tidningenvision.se

Att jobba i den så kallade välfärdssektorn är populärt bland unga, 60 procent kan tänka sig det, visar en ny undersökning.

Det är känt sedan länge att rekryteringsbehovet i kommuner, landsting och regioner kommer att bli stort framöver. Fram till 2022 kommer 420 000 personer att behöva anställas, spår SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Nu visar en undersökning att många unga kan tänka sig att fylla de tomma platserna. Majoriteten kan tänka sig ett jobb i välfärdssektorn och hälften är intresserade av att jobba inom yrken som Vision organiserar: ingenjör, ekonom eller jurist. Andra populära yrken är lärare, förskollärare och sjuksköterska.

–Glädjande nog visar den här undersökningen att intresset väl täcker det framtida behovet av arbetskraft i välfärdssektorn, säger SKL:s vd Håkan Sörman i ett pressmeddelande.

Ungas uppfattning av jobben i välfärdssektorn är att de är meningsfulla och att framtidsutsikterna är goda. Däremot är synen på exempelvis lönerna och arbetsmiljön negativ.

Håkan Sörman anser att man inte kan höja lönerna för alla, men att lönesättningen måste utvecklas.

–Framför allt genom ökad individuell lönesättning, som innebär att fler kan se fram emot en lön över genomsnittet, säger han.

Undersökningen har gjorts bland 1 500 unga i åldrarna 15 till 24 år.

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum