×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Turbulent löneprocess gav ombudsfeber

2012-12-03, Tidningenvision.se

Intresset bland Visions medlemmar att bli ombud brukar vara svalt. Men i Eskilstuna går de mot strömmen. Orsaken: En tuff löneprocess.

– Bara under de senaste en och en halv månaderna har tio personer anmält sitt intresse för att vara arbetsplatsombud. Det är lika många som det brukar vara under ett år, säger Henrik Westberg i Visions avdelningsstyrelse i Eskilstuna.

Enligt Henrik Westberg är det särskilt på de mindre arbetsplatserna, där det inte tidigare har funnits något ombud, som många har anmält sitt intresse. Han berättar också om en omröstning på en arbetsplats nyligen där tre personer ville vara ombud.

– Det är unikt. Det brukar, i bästa fall, vara en.

En orsak till det hela kan ha att göra med årets lönebildning i Eskilstuna kommun. Som Tidningen Vision har berättat blev de anställda betygsatta och placerade i fyra olika grupper baserade på prestation, vilket upprörde flera av Visions medlemmar.

– Turbulensen kan ha gjort att viljan att påverka och kommunicera med arbetsgivaren har blivit större.

Men Henrik Westberg tror också att den satsning på arbetsplatsombud som avdelningen gör har påverkat intresset.

– Vi har frågat vad ombuden behöver hjälp med för att bli mer aktiva. Och nästa år ska vi ge dem utbildning och skapa forum för att kunna träffas och diskutera. Det hoppas jag ger ringar på vattnet så att det blir mer attraktivt att vara arbetsplatsombud. För jag vet att det finns guldkorn bland medlemmarna.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum