×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tunt med mångfald i fackets topp

2012-12-05, Tidningenvision.se

Bara 28 av 520 ledamöter i fackens förbundsstyrelser har utländskbakgrund, visar en granskning.

Trots att var sjätte person som jobbar har utländsk bakgrund är det bara 28 av 520 ledamöter i fackförbundens styrelser som passar in på den definitionen. I fler än hälften av styrelserna saknas personer med utländsk bakgrund helt. Det visar en kartläggning som TCO-tidningen gjort.

Anders Kjellberg, arbetsmarknadsforskare vid Lunds universitet, säger till TCO-tidningen att underrepresentationen är förvånansvärt stor. Inom vissa förbund kan det här förklaras med att andelen medlemmar med utländsk bakgrund är få, men det kan också bero på att personer med utländsk bakgrund inte får frågan.

Lena Mellbladh, ordförande i Centrala valutskottet i Vision, anser att mångfald kan vara fler saker än bara etnisk bakgrund och kön.

– Det är en mycket större fråga för oss. Det är väldigt många olika saker man ska få med när man sätter samman en styrelse, säger hon.

Centrala valutskottet har inte ställt frågan om vad förbundsstyrelseledamöterna har för etnisk bakgrund.

– Nej, det har vi inte gjort. Vi har inte ställt frågan vad de har för sexuell läggning heller. Vi vill inte dela in folk på det sättet, säger hon.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum