×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tummen ned för utredning om hyror

2012-12-20, Tidningenvision.se

Att det byggs för lite lägenheter beror på skenande byggpriser, inte på att hyrorna är för låga. Det anser allmännyttans branschorganisation som är starkt kritisk till en statlig utrednings förslag om mer marknadsanpassade hyror.

Mer marknadshyror är utredarens förslag för att få en bättre fungerande hyresmarknad. Bland annat föreslås att det inte ska behövas kollektiva förhandlingar om hyreshöjningar och att det ska vara fritt fram att sätta hur höga hyror som helst i nyproducerade lägenheter.

SABO, som representerar 300 kommunala bostadsbolag, tycker att utredaren är inne på fel spår.

– Anledningen till att det byggs för lite hyresbostäder är bland annat skenande byggpriser. De måste pressas så att vi kan bygga till priser som människor har råd att betala för, säger SABO:s VD Kurt Eliasson, i en kommentar till förslaget.

Utredaren förordar en tysk modell med friare hyressättning och samtidigt skydd för befintliga hyresgäster mot allt för stora höjningar. Utredaren vill också göra det möjligt att sätta hyrorna utan kollektiva förhandlingar med hyresgärstorganisationer och i stället indexreglera hyreshöjningarna. En sån regel skulle skapa problem för värdarna, anser SABO.

– De senaste åren har vi haft  hyreshöjningar som legat över konsumentprisindex. En låsning till index skulle innebära ett lock för de ambitioner som finns bland seriösa bostadsföretag att leverera god service, säger Kurt Eliasson.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum