×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tappade bort 60 fall av ungdomstjänst

2012-12-03, Tidningenvision.se

Socialkontoren i Göteborg stad glömde bort 60 unga som dömts till ungdomstjänst. Troligtvis försvann domarna i samband med omorganiseringen av stadsdelarna.

– Vi tyckte det här var oroväckande. Vi tänkte också det här är ju inte rättsäkert. Det här är en påföljd som tingsrätten dömt ut och det är inte okej att en ungdom inte får börja och utföra den här påföljden, säger ungdomstjänsthandläggaren Ulrika Torgersson, som upptäckte felet, till Sveriges Radio Göteborg.

Samtliga stadsdelar missade att anmäla ungdomar till ungdomstjänst. Kommunen skyller på att omorganiseringen av stadsdelarna troligtvis ligger bakom det som hänt. En socialsekreterare, som vill vara anonym, säger till radion att det eventuellt inte fanns några rutiner för att hantera tingsrättens domar vid sammanslagningen.

Nu har alla ungdomar genomfört sin ungdomstjänst – men vissa har fått vänta i två år.

Den som är under 21 år får dömas till ungdomstjänst och utför då oavlönat arbete i ett visst antal timmar.  Socialkontoren ansvarar för att straffen avtjänas.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum