×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt att bemöta alla lika i socialtjänsten

2012-12-11, Tidningenvision.se

Bemötandet i kontakten med socialen ska vara lika för alla. Men trots att socialsekreterare strävar efter att behandla alla som individer oavsett kön och etniskt ursprung lyckas de inte, enligt ny forskning.

Socialsekreterares arbete präglas både av kön och etnicitet och det finns även inbyggt i vissa av de verktyg som används vid utredningar eller bedömningar, menar Marcus Herz i en doktorsavhandling vid Örebro universitet.

– Socialt arbete är en normerande praktik och då är man inte neutral, men samtidigt förväntas socialsekreterare vara fria från fördomar och behandla alla lika, säger Marcus Herz i ett pressmeddelande.

Han har under drygt ett år undersökt hur man arbetar på ett socialkontor i västra Sverige. Ett neutralt bemötande visade sig vara det ideal som eftersträvas, men som inte alltid levs upp till. Enligt avhandlingen görs många bedömningar utifrån vilket kön klienten har och inte efter det faktiska behovet, till exempel att pojkar ofta bedöms som riskfaktorer bara för att de är pojkar.

Marcus Herz hoppas att hans forskning ska bidra till en öka medvetenheten om att man inte är neutral – och att socialsekreterare i större utsträckning ska reflekterar över sitt bemötande.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum