×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Spräckta budgetar utreds i Göteborg

2012-12-13, Tidningenvision.se

Flera stadsdelar i Göteborg går back. Det gör att satsningar som ska genomföras inte blir av. Nu utreder kommunstyrelsen varför.

Kommunstyrelsen i Göteborg gör just nu en snabbutredning av stadsdelarnas ekonomi efter att flera av dem rapporterat att de inte kan hålla budgeten. Ibland kan det förklaras med ökade kostnader inom till exempel individ- och familjeomsorg eller LSS men i flera fall förstår inte kommunstyrelsen varför.

- Stadsdelarnas budget måste vara i god balans för annars finns det inte utrymme för de satsningar som vi beslutat om. Eftersom flera stadsdelar brottas med de här problemen funderar vi på om det finns ett systemfel i våra prognoser, säger Mats Pilhem (V), kommunalråd och ordförande i personal- och arbetsmarknadsutskottet.

Marcus Gustavsson, ordförande i Visions Göteborgsavdelning, tror att stadsdelarna går back delvis på grund av nya chefsstrukturer. I januari 2011 blev 20 stadsdelar 10 och fler chefer på olika nivåer infördes.

- Det har blivit värre med ekonomin sedan omorganisationen. Det finns flera orsaker men ur vårt perspektiv handlar det om att de som jobbar mår sämre och har sämre arbetsmiljö och därför inte presterar lika bra, säger Marcus Gustavsson, ordförande i Visions Göteborgsavdelning.

Han anser att problemet beror på att förvaltningarna har blivit mer hierarkiska med fler chefsled.

- Medarbetarna får längre till besluten och cheferna som jobbar närmast medarbetarna känner sig inte lyssnade på utan måste bara utföra det som redan bestämts högre upp, säger han.

Mats Pilhem håller delvis med om att omorganisationen kan ligga bakom.  

- Sammanslagningarna kan vara en del av problemet. Även om det ska vara lika finns det olika kulturer i olika stadsdelar som ska smältas samman. Det kan ta sin tid. Samtidigt är det några stadsdelar som inte blev hopslagna som ändå haft minussiffror, säger han.

Utredningen ska vara klar i början på 2013.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum