×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pensionärer tar strid för lägre skatt

2012-12-06, Tidningenvision.se

Visions pensionärssektioner i Gästrikland har tröttnat på orättvis beskattning och urholkade pensioner. Nu vänder de sig till Riksdagen för att få till stånd en ändring.

Ett 50-tal av Visions pensionärsmedlemmar i Gästrikland trotsade snökaoset för att i Riksdagen träffa ledamöter både från alliansen och oppositionen. På kravlistan: En översyn av den så kallade bromsen i pensionssystemet och att politikerna beaktar en EU-rapport som visar att de svenska pensionerna är på väg mot bottenskiktet i EU. Men framför allt att det införs likvärdig beskattning för pension och lön.

– Det finns inget annat land i Europa där man beskattar pensionärer hårdare än löntagare, säger Lars Westin från Visions pensionärssektion i Hofors.

Den genomsnittliga pensionen i Sverige är ungefär 15 000 kronor i månaden. På den summan betalar pensionären cirka 2 000 kronor mer i skatt än en löntagare som får jobbskatteavdrag.

– Den orättvisa beskattningen svider för våra medlemmar. Det gäller främst kvinnor. Många har haft låga inkomster, jobbat deltid och har låg pension, säger Rune Sahlström, pensionärsmedlem från Gävle.

Men hur drabbas pensionärer av jobbskatteavdraget? Det har ju inte inneburit någon skattehöjning för pensionärer?

– Ett jobbskatteavdrag som ger löntagarna en extra månadslön per år påverkar hela ekonomin. Konsumtionen ökar, priserna går upp, och levnadsomkostnaderna ökar. På senare år har också hyrorna gått upp liksom kostnader för läkarvård, VA-taxor och färdtjänst, säger Rune Sahlström.

Genom att starta studiecirklar och ta in föreläsare från Pensionsmyndigheten har man nu ökat engagemanget bland Visions pensionärsmedlemmar i Gästrikland. 

– Många andra organisationer är också aktiva. Vi vill att det blir mer tyngd och kraft i frågan om att beskattningen ska vara likvärdig, säger Rune Sahlström.

Lyssnar politikerna?

– Jag tror att uppslutningen blir stor inför valet 2014. Det parti som tar ställning för att rätta till skattefrågan kan räkna med gott stöd.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum