×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Patientsäkerheten bäst i Västerbotten

2012-12-14, Tidningenvision.se

Västerbottens läns landsting och Gotland var bäst på patientsäkerhet 2012. Båda klarade fem av sex kriterier på regeringens kravlista.

Regeringen delar nu ut årets patientsäkerhetsmiljoner. Totalt fanns sex kriterier för att få del av del av de 525 miljonerna som låg i potten. Västerbotten och Gotland var ensamma om att uppnå fem av kraven.

Tre av kraven klarade alla landsting: att upprätta handlingsplaner för patientsäkerhetskultur, handlingsplaner för trycksår samt att mäta överbeläggningar.

Svårare var punkten ”läkemedel i patientenkäten för primärvården”, där samtliga landsting misslyckades. Och bara fyra landsting klarade av att minska antibiotikan inom öppenvården.

Alla utom sex landsting klarade kraven för hygienrutiner och klädregler.

Pengarna från regeringen fördelas utifrån resultaten i förhållande till befolkning. Västra Götaland får mest pengar, 76 miljoner kronor. Jämtland får minst, 6 miljoner.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum