×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oväder kan ge löneavdrag

2012-12-05, Tidningenvision.se

Vad som gäller för personal som tvingas stanna hemma på grund av snön och blåsten finns inte reglerat i något kollektivavtal. Men i Värmdö kommun har arbetsgivaren sin uppfattning klar: löneavdrag kan bli aktuellt.

Värmdö kommun, som drabbats hårt av ovädret, har i nuläget ingen klar uppfattning om hur många som inte kan ta sig till jobbet och stannar hemma idag. Men en del anställda, särskilt personer som bor längre ut på öarna, har inte lyckats komma till sina arbetsplatser.

En del har möjlighet att jobba hemifrån eller kan ta en komp- eller semesterdag, men i de fall då det inte går blir det löneavdrag, säger personalchef Björn Larsson.

- Det kommer att vara några som inte tar sig till jobbet och då blir det med största sannolikhet löneavdrag. Det är min uppfattning.

Vision Direkt har mottagit flera samtal från medlemmar  i andra kommuner som undrar vad som gäller för den som drabbas av ovädret och kommer för sent eller inte kan komma till jobbet alls.

Rent juridiskt finns sådana här situationer inte reglerade i något kollektivavtal så det går inte att säga generellt hur man ska agera.

Å ena sidan kan man argumentera för att den som drabbas av oväder och inte kan jobba inte kan ges skulden för att det blivit så, och därmed bör få betalt ändå.

Å andra sidan kan man argumentera för att lön är ersättning för utfört arbete och därmed kan en sådan här situation leda till att det blir löneavdrag. Men det finns alla möjligheter att driva frågan om att anställda ska slippa löneavdrag i lokala förhandlingar, tipsar Vision Direkt.

Vision i Värmdö kommun har ännu inte hunnit diskutera hur de ställer sig till detta.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum