×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Otydlig organisation risk för hälsan

2012-12-11, Tidningenvision.se

Dålig organisation, konflikter med chef och kolleger samt höga krav och ett stort engagemang. Om det är så din arbetsplats ser ut lever du farligt.

Fakta

Forskargruppen GendiQ på Sahlgrenska akademin söker ny kunskap om de faktorer som påverkar att vissa grupper och individer har en sämre hälsoutveckling. Ojämlika arbets- och levnadsvillkor för kvinnor och män leder till exempel till skillnader i hälsa och sjukfrånvaro.

Forskare på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet har gjort en studie på 198 yrkesverksamma kvinnor mellan 18 och 64 år som sökte sig till en vårdcentral på grund fysiska och psykiska besvär.

Över hälften av kvinnorna som deltog i studien uppgav att de var stressade av ökad arbetsbelastning. Nästan 60 procent kände sig också stressade på grund av att de hade svårt att sätta gränser. Fler än hälften uppgav att de blev stressade på grund av att de ställde höga krav på sig själva.

En uppföljning av studien visade att de som var stressade av otydlig organisation och konflikter hade dubbelt så stor risk att bli sjukskriven under de följande 12 månaderna.

– Det visade sig också att stress på grund av otydlig organisation och otydligt ledarskap i kombination med individuella krav mer än fyrdubblade risken för framtida sjukfrånvaro, säger, forskaren Kristina Holmgren i ett pressmeddelande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum