×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olofström är Årets kulturkommun

2012-12-10, Tidningenvision.se

Olofström i Blekinge har utsetts till Årets kulturkommun 2013. Kommunen premieras bland annat för sina satsningar på barn och ungdomar och för det goda samarbetet med de lokala kulturföreningarna.

Fakta

Lessebo (1987), Surahammar (1988), Umeå (1989/90), Sandviken (1990/91), Sundsvall (1992), Ystad (1993), Arvidsjaur (1994), Ronneby (1995), Skellefteå (1996), Norrköping (1997), Gävle (1998), Ljusdal (1999), Västerås (2000), Borås (2001), Sunne (2002), Botkyrka (2003), Gotland (2004), Vara (2005), Gällivare (2006), Luleå (2007), Göteborg (2008), Karlskoga (2009), Karlstad (2010), Malmö (2011), Bollnäs (2012), Olofström (2013).

För 26:e gången utser SKTF/Vision Årets kulturkommun. Priset går till en kommun som arbetar lyhört och obyråkratiskt med att släppa fram de kulturella krafterna.

I prismotiveringen sägs att Olofström månar om att ” kulturen ska vara tillgänglig för alla och samarbetet med lokala kulturföreningar är en medveten strategi för att stimulera intresset för kultur och att öka delaktigheten.”

– Vi har inte råd med fasta kulturinstitutioner som i de stora städerna. Då behövs föreningar och engagerade människor, som i sin tur behöver stöd från kommunen, säger Elisabeth Jonasson, kulturchef i Olofström.

Utöver satsningar på barnteater, cirkusskola och ungdomshuset Växtverket lyfter juryn också fram kulturveckan Nässelfrossa som äger rum varje sommar. I kommunen finns också världens förmodligen enda galgmuseum där klädgalgens historia skildras.

Prisutdelningen skedde i Bollnäs kommun, som fick utmärkelsen förra året. Priset består av en akrylmålning på duk av Åsa Östlund ”Anblick av det blå”.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum