×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Öckerö landets säkraste kommun

2012-12-03, Tidningenvision.se

Öckerö kommun har minst olyckor, våldsbrott och inbrott per invånare i hela landet. Det visar ny statistik. Malung-Sälen ligger i botten på listan.

Fakta

 

Placering

Kommun

1

Öckerö

2

Lomma

3

Hammarö

4

Bollebygd

5

Habo

6

Salem

7

Knivsta

8

Vallentuna

9

Vaxholm

10

Täby

11

Lidingö

12

Tjörn

13

Vellinge

14

Mörbylånga

15

Nacka

16

Kävlinge

17

Kil

18

Ovanåker

19

Danderyd

20

Staffanstorp

 

Varje år kostar olyckor i Sverige cirka 65 miljoner kronor. Ungefär en fjärdedel av kostnaderna, 16 miljarder, drabbar kommunerna.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har tagit fram statistik för att hitta effektiva åtgärder och minska kostnaderna för olyckorna. Bland annat har man jämfört antalet personskador, bränder i byggnader, våldsbrott, stölder, skadegörelse, oro för misshandel, krisberedskap och kostnader för olyckor.

–Öppna Jämförelser kan användas för att hitta exempel på kommuner med goda utfall inom ett eller flera områden. Eftersom ingen kommun kan påstås vara bäst eller sämst på allt bör alla ha något att lära av andra, eller själva ha något att lära ut till andra, säger Helena Lindberg, generaldirektör på MSB.

Den kommun som får bäst sammanlagt resultat är Öckerö. Kommunen har ett ett dokumenterat bra säkerhetsarbetet och sammanlagt minst våldsbrott, stölder, bränder och olyckor per tusen invånare i hela landet.

På sista plats kommer Malung-Sälen. Ett par förklaringar är att kommunen är en utpräglad turistkommun där antalet invånare ökar från 10 000 till 100 000 under vintern och att hälften av bostäderna i kommunen ägs av personer som inte är bosatta där.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum