×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal för unga i kommunerna

2012-12-14, Tidningenvision.se

Fackförbundet Kommunal och arbetsgivarna Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, skrev i dag under ett avtal om en ny anställningsform för unga som vill jobba inom vården.

 Kommun- och landstingssektorn står under de kommande åren inför en betydande generationsväxling och behöver rekrytera många nya medarbetare inom vården och omsorgen.

– Syftet med bestämmelserna är att stimulera kommuner, landsting och Pactaföretag att erbjuda särskilda utbildnings- och introduktionsanställningar för att ge unga en möjlighet att utveckla sina färdigheter och utvecklas i sitt yrkesliv, säger Kommunals avtalssekreterar Lenita Granlund, i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär att anställda arbetar 75 procent.  Resterande 25 procent ska användas för handledning, utbildnings- och introduktionsinsatser.

För att få en anställning krävs att den sökande har fullföljt vård- och omsorgsutbildning och saknar relevant yrkeserfarenhet. Arbetstagarna anställs tillsvidare med en provanställning på tolv månader. Lönen blir 13 815 kronor i månaden.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum