×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landstingen ska hyra in mindre

2012-12-07, Tidningenvision.se

Inhyrningen ska minimeras, skriver SKL i dag och presenterar en plan för att minska beroendet av bemanningsföretag inom sjukvården.

 – Ett begränsat nyttjande av inhyrd personal skulle vara till fördel för personalens arbetsmiljö och för landstingens och regionens utbildningsuppdrag för olika personalkategorier inklusive AT- och ST läkare. Dessutom kommer detta att spara pengar, skriver fyra representanter för SKL på DN Debatt.

Enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, lägger landstingen två miljarder kronor på inhyrda läkare varje år. Till det tillkommer ytterligare kostnader på grund av administration och kvalitetbrister. 

SKL vill halvera antalet inhyrda läkare inom vården fram till 2014. Efter det planeras ett ytterligare steg fram till år 2016 när strategin ska vara helt genomförd.

Nio punkter föreslås minska beroendet, bland annat genom att stärka landstingens arbetsgivarvarumärke, införa allmän restriktivitet för inhyrning, bättre fördelning av arbetsuppgifter och försöka få äldre anställda att arbeta vidare efter pension.

Man föreslår även att påskynda processen för att invandrande läkare snabbare ska få sin svenska legitimation.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum