×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner dåliga på att återanvända datorer

2012-12-10, Tidningenvision.se

Offentlig sektor slänger fler datorer än privata företag. Totalt slängs det omkring 300 000 datorer årligen.

50 IT-chefer i slumpmässigt utvalda kommuner och myndigheter samt lika många i privata aktiebolag har fått frågan: Vad gör ni med gamla datorer?

54 procent av företagen skrotar gamla datorer när de köper in nya, i stället för att sälja, skänka till välgörenhet eller på annat sätt återanvända utrustningen. För offentliga sektorn blev resultatet 70 procent, enligt en underökning som intresseorganisationen Inrego står bakom.  

– Det är vansinnigt att företag och myndigheter skrotar IT-utrustning i den här omfattningen och att man kastar bort hundratals miljoner kronor. Det blir helt obegripligt med tanke på samhällsdebatten om klimatet, vikten av att utnyttja jordens resurser bättre och företagens miljöansvar, säger Jonas Karlsson, VD för Inrego, i ett pressmeddelande.

Varje år säljs strax över en miljon datorer på företagsmarknaden i Sverige. Det vanliga är att ett företag eller en organisation köper ny utrustning vart tredje till vart fjärde år.
  
Inrego är ett företag som jobbar med återanvändning av datorer och IT-utrustning.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum