×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner brister i att skydda barn

2012-12-18, Tidningenvision.se

Kommuner riskerar att röja identiteten på barn med skyddad identitet på grund av brister i hanteringen. Det konstaterar Datainspektionen i en granskning.

Datainspektionen har granskat hur 23 av landets kommuner hanterar barns personuppgifter. Resultatet visar att skolor brister i hanteringen när det gäller barn som har skyddad identitet, rapporterar Sveriges Radios Ekot. På vissa håll har för många personer tillgång till uppgifterna.

– Vi har också sett att man ibland har för dålig efterkontroll på vilka som tagit del av uppgifterna, för att kunna förhindra att någon obehörig får informationen, säger Ulrika Harnesk, jurist på Datainspektionen, till Sveriges Radios Ekot.

Över 4 000 barn lever med skyddad identitet i Sverige, de flesta för att deras mammor är hotade. Många av barnen kan inte vara med på skolfoton eller klasslistor och måste vara försiktiga när de anmäler sig till fritidsaktiviteter.

Datainspektionen anser att kommunerna måste förbättra sin hantering av känsliga personuppgifter för barn med skyddad identitet.

– Slarvar man med hur man hanterar uppgifterna kan konsekvenserna bli väldigt allvarliga, säger Ulla Harnesk till Ekot.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum