×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal säger ja till nytt pensionsavtal

2012-12-19, Tidningenvision.se

Vision och de andra tjänstemannaförbunden håller emot, men Kommunal har accepterat att förhandla om ett pensionsavtal som är helt avgiftsbestämt.

Kommunal har skrivit på en principöverenskommelse som innebär att man går med på att förhandla med SKL om tjänstepensioner som är helt avgiftsbaserade. Det innebär också att det gamla avtalet KAP-KL förlängs och fortsätter gälla för deras medlemmar tills ett nytt är tecknat, skriver förbundet på sin hemsida.

Jämfört med tjänstemanna- och akademikerförbunden har Kommunal betydligt färre medlemmar som berörs om den förmånsbestämda delen i tjänstepensionen försvinner. Enligt de riktlinjer som arbetsgivaren SKL tagit fram utan förhandling med facken ska pensionsinbetalningarna ligga kvar på 4,5 procent på inkomster upp till 34 125 kronor i månaden. För lönen över 34 125 kronor ska premieinbetalningen vara 30 procent i stället för som tidigare förmånsbestämd.

OFR och Akademikeralliansen, som förhandlar för TCO- respektive Sacoförbunden inom kommun och landsting, har inte accepterat förändringen. Visions uppmaning till de medlemmar som skriver anställningsavtal efter nyår är att kräva lika bra villkor för sina tjänstepensioner som det gamla avtalet ger.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum