×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal kräver minibemanning

2012-12-17, Tidningenvision.se

Kommunal kräver nationella regler för bemanning i välfärden. I äldreomsorgen ska det finnas ett minimiantal heltidsanställda per äldre, anser förbundet.

Kommunal presenterar idag flera förslag för att förbättra kvalitén och begränsa vinsterna i den offentligt finansierade välfärden.

–De vårdskanadaler som uppdagats är inte paranteser för det kommer att ske igen om vi inte på allvar förbättrar välfärden. Kvaliteten är överlag för låg och kommunerna mäktar inte med att säkerställa att det fungerar, säger Annelie Nordström, ordförande i Kommunal.

Förbundet vill att det ska införas nationella, bindande riktlinjer för bemanningen när det gäller personaltäthet, krav på utbildning och arbetsvillkor.

I äldreomsorgen vill Kommunal införa följande bemanningsregler: ett lägsta antal heltidsanställda per äldre, 90 procent av personalen ska vara tillsvidareanställd, 90 procent ska vara heltidsanställd och 100 procent ska vara yrkesutbildad eller under utbildning.

Genom att ställa krav på bemanning så kommer vinsterna i välfärden per automatik att begränsas, resonerar Kommunal.

–De stora vinsterna som uppstått i välfärden beror på att man skurit på personalen, både när det gäller personaltäthet och i form av lägre krav på utbildning. Det sätter tuffa bemanningsregler stopp för, säger Anneli Nordström.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum