×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal kräver löneökning på 700 kronor

2012-12-18, Tidningenvision.se

Kommunal har lämnat sina krav till arbetsgivarna i kommuner och landsting. Facket kräver bland annat löneökningar på 700 kronor och färre delade turer.

Kommunal kallar sina avtalskrav till motparten Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, för en satsning på jämställdhet och trygghet.

Förutom löneökningar på minst 700 kronor i månaden vill facket också förbättra OB‑ersättningen och införa rätt till arbetskläder.

Kommunal vill också begränsa arbetsgivarnas möjligheter att använda visstidsanställningar.

– Timanställda och vikarier har inte bara tuffa arbetsvillkor. De har också lägre sysselsättningsgrad, sämre löner och löneutveckling, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström, i ett pressmeddelande.

Kommunal vill också begränsa arbetsgivarnas möjligheter att lägga in oavlönade håltimmar, så kallade delade turer, i arbetspassen. Anneli Nordström anser att det skapar problem för anställda att få ihop sina privatliv.

– De skapar också stor frustration eftersom man tvingas gå hem när man skulle kunna erbjuda den kvalité som de äldre önskar, säger avtalssekreteraren Lenita Granlund.

Kommunal kräver också en så kallad stupstock för att förhindra att de lokala löneförhandlingarna drar ut på tiden och att medlemmarna tvingas vänta länge på sina nya löner.

Arbetsgivarna Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, tycker att Kommunal ställer alldeles för höga krav.

– Kommunals krav motsvarar löneökningar på mer än 3,1 procent. Det är mer än vad sektorn skulle klara av. Dessutom tillkommer kostnader för villkorsförändringar som vi inte kan beräkna just nu, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

Vision lämnar sina avtalskrav för anställda i kommuner, landsting och Pactaföretag nu på torsdag. Både Kommunals och Visions centrala avtal ska börja gälla 1 april 2013.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum