×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Klart med billigare bolån genom facket

2012-12-05, Tidningenvision.se

TCO kom i dag överens med SEB. Nästa år kan TCO-förbundens 1,2 miljoner medlemmar sänka sin bolånekostnad via facket. ”Min bästa arbetsdag på hela året”, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

– Jag är verkligen jätteglad att vi har lyckats använda den konsumentmakt vi har genom TCO-förbundens 1,2 miljoner medlemmar och förhandlat fram ett avtal som ger billigare bolån för den enskilde, säger Eva Nordmark i en kommentar.

Från och med 4 mars nästa år kan alla medlemmar i TCO-förbunden få billigare bolån hos SEB. Även de som redan har SEB som sin huvudbank kommer att kunna få lägre kostnad inför nästkommande villkorsbindningsperiod.

TCO:s bolån innebär att man betalar bankens upplåningsränta + 0,9 procent.

– Vi gör det här för att många tycker att det är svårt att förhandla med sin bank. Här får man automatiskt erbjudandet om man är medlem i ett TCO-förbund.

Vad du betalar i räntan är summan av bankens kostnad för upplåningsränta (bankens kostnad för att låna pengar på marknaden) plus en marginal som bestäms individuellt. Det är denna marginal som TCO har förhandlat om och fått ned.  

Enligt TCO:s beräkningar kommer en låntagare, med dagens ränta, att spara omkring 5 500 kronor om året om man har ett lån på en miljon kronor samt en bindningstid på tre månader.

Låntagaren får maximalt låna fem gånger storleken på bruttoinkomsten och 85 procent av värdet på bostaden. För att få lånet måste låntagaren också göra SEB till sin huvudbank och flytta över lönekonto, eventuella barnbidrag och sparande.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum