×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Identitet röjdes i medarbetarenkät

2012-12-21, Tidningenvision.se

När resultatet av en medarbetarenkät i Trelleborgs kommun presenterades kunde två anställda identifieras. Nu kräver en av de drabbade ekonomisk ersättning.

När Trelleborgs kommun genomförde sin medarbetarundersökning var det något som gick fel. När resultatet presenterades kunde två anställda identifieras, och deras svar i undersökningen utläsas, enligt Trelleborgs Allehanda.

Kommunen hävdar att felet beror på Skop. Undersökningsföretaget anser dock att felet beror på en tilläggsbeställning som kommunen gjorde och att man har sig själv att skylla.

För den ena av de anställda hann svaren inte bli kända innan felet upptäcktes, men den andra personens svar blev kända av både chefen och avdelningen. Enligt personalchefen kommer den personen att kräva ekonomisk ersättning för det inträffade:

– Det tycker jag är skäligt. När det står klart vem som har brutit mot avtalet får vi se vem personen ska rikta sitt skadestånd till, säger han.

I ett brev till Skop skriver Magnus Dahlberg och kommundirektör Jonas Rosenkvist att företaget har brutit mot avtalsvillkoret att de anställdas identitet inte ska röjas och att kommunen därmed har rätt att säga upp avtalet med omedelbar verkan.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum