×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon tjänar mest i kommunerna

2012-12-14, Tidningenvision.se

Irene Svenonius toppar inkomstlistan med 1,75 miljoner kronor om året.

Irene Svenonius har varit stadsdirektör i Stockholm sedan 2006 och har 40 000 anställda. Hon är även vd för Stockholms stadshus AB som är moderbolag för alla kommunala bolag. Tidigare jobbade hon som förvaltningschef i Stockholms stad.

Vad har du för arbetsuppgifter?

–Jag lägger upp strategier utifrån de beslut fullmäktige fattar. Nu handlar det mycket om bostadsbyggande, infrastrukturförsörjning och att vi har tillräckligt många lokaler till skolor och äldreomsorg. Jag har väldigt många möten med olika förvaltningar och bolag, andra kommundirektörer, länsstyrelsen och landsting.

Hur mycket jobbar du på en vecka?

– Det är olika, 60 till 70 timmar.

Vad är det svåraste?

– Det är så många frågor och ett högt tryck, Stockholm är inne i en enorm utvecklingsfas.  Det är en mängd stora frågor som landar på mitt bord och de kan inte stanna där utan måste vidare i systemet. Jag måste kunna garantera att vi tar fram bra förslag som politikerna ska ta ställning till.

Vad är det roligaste?

– Alla människor jag får samarbeta med och möta och all den professionalitet som jag möter bland stadens anställda.

Är du värd din lön på 146 000 kronor i månaden?

– Absolut, annars skulle jag väl inte jobba kvar. Det är ju också så att motsvarande jobb i näringslivet skulle säkert ge mer betalt men jag tycker att mitt jobb är så vansinnigt meningsfullt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum