×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fyra av tio läser jobbmejl på fritiden

2012-12-11, Tidningenvision.se

Alltid tillgänglig. Så ser vardagen ut för en hel del tjänstemän. Ny statistik visar att många tjänstemän blir uppringda av jobbet och läser sin jobbmejl på fritiden.

Att koppla bort arbetet när man är ledig är inte alltid lätt. 13 procent av tjänstemännen upplever den svårigheten, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.

SCB:s nya rapport om levnadsförhållanden visar att 22 procent av tjänstemännen blir uppringda av arbetet på fritiden minst en gång i veckan. Vad gäller e-post så är det vanligast bland män i åldern 35–44 år, där 45 procent läser jobbmejl varje vecka när de är lediga. Siffran för tjänstemännen är 39 procent, jämfört med 8 procent för arbetare. Värst är det för egenföretagare och chefer där fler än hälften läser jobbmejl på fritiden.  

Statistiken visar även, enligt SCB, att de som låter bli att kolla mejl har lättare att hålla isär jobb och fritid.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum